Familja Glazer kërkon 5 miliardë dollarë për Manchester United

Nov 24, 2022

Pronarët amerikanë të Manchester United, familja Glazer, kanë vendosur të nxjerrin në shitje klubin. Kjo familje e bleu klubin anglez 17 vite më parë.

Sky Sport raporton se familja Glazer së shpejti do të caktojë zyrtarisht takimet lidhur me shitjen e një prej klubeve më të mëdha në botë.

Pronarët e United janë duke u konsultuar me bankierë dhe investitorë, andaj një shitje e plotë ose e pjesshme ose një partneritet strategjik me një palë të tretë është në lojë.

Është ende herët të thuhet se kush do ta fitojë atë garë, në të cilën mbështetja e përkrahësve të klubit të mbledhur në Trustin e Mbështetjeve të Manchester United (MUST) do të jetë gjithashtu e rëndësishme, sipas një njoftimi për shtyp.

“Njoftimi i Manchester United mbrëmë se klubi është në shitje konfirmoi informacionin që kemi dëgjuar ditët e fundit. Për 17 vitet e fundit, tifozët e Manchester United janë tmerruar nga sjellja e pronarëve ndaj klubit. Gjatë asaj periudhe ishim dëshmitarë të rënies së lojtarëve të United dhe rrënimit të stadiumit tonë. Deri para pak kohësh mungonte çdo dialog me grupet e tifozëve. Edhe pse kemi kohë që kërkojmë ndryshim, ndryshimet duhet të shkojnë në drejtimin e duhur. Në këtë moment klubi ynë ka nevojë për investime të reja më shumë se kurrë. Dhe kjo kërkon pronarë të rinj. Çdo pronar apo investitor i ardhshëm duhet të jetë i përkushtuar ndaj kulturës, frymës dhe traditave më të mira të klubit. Ata duhet të jenë të gatshëm të investojnë për të kthyer United në lavdinë e tyre të mëparshme”.

Familja Glazer kërkon 5 miliardë për Manchester United, vlera e të cilit llogaritet në 4.25 miliardë dollarë.

Por është e mundur që ata së pari të përpiqen të gjejnë një blerës që është i gatshëm të paguajë deri në nëntë miliardë dollarë.

Megjithatë, Manchester United nuk është as në mesin e dhjetë skuadrave më të vlefshme dhe lista e Forbes duket kështu:

1. Dallas Cowboys, NFL – 7 miliardë
2. New York Yankees, MLB – 6 miliardë
3. New York Knicks, NBA – 5 miliardë
4. Barcelona, ​​La Liga – 4.76 miliardë
5. Real Madrid, La Liga – 4.75 miliardë
6. Golden State Warriors, NBA – 4.7 miliardë
7. Los Angeles Lakers, NBA – 4.6 miliardë
8. Denver Broncos, NFL – 4.5 miliardë
9. New England Patriots, NFL – 4.4 miliardë
10. New York Giants, NFL – 4.3 miliardë
11 Bayern Munich, Bundesliga – 4.2 miliardë
12. Manchester United, Premier League – 4.2 miliardë