Thursday, May 26, 2022
HomeFUTBOLLI NDËRKOMBËTARProbleme me drogën në futbollin britanik – 15 lojtarë në Premier League...

Probleme me drogën në futbollin britanik – 15 lojtarë në Premier League rezultojnë pozitivë

15 lojtarë të Premier League rezultuan pozitivë në testet e drogës midis 2015 dhe 2020 dhe nuk u përballën me asnjë lloj ndalimi. Numri mund të jetë gjithashtu më i lartë.

Nga 15, 12 dhanë rezultate pozitive për substancat e ndaluara për rritjen e performancës dhe një nga rastet është ende duke u hetuar pa u shqiptuar asnjë sanksion.

Problemi i drogës në futbollin britanik

Mail on Sunday ka raportuar shifrat, dhe ata gjithashtu vënë në dukje se deri në 88 futbollistë në Britani kanë dështuar në testet e dopingut midis 2013 dhe 2020.

Rastet që treguan përdorimin e barnave për rritjen e performancës përfshinin një pozitiv për amfetaminën dhe tre për triamcinolone, substancën që Bradley Wiggins përdorte për të trajtuar ethet e barit përpara fitores së tij në Tour de France.

Ritalina dhe përforcuesi i testosteronit Human Chorionic Gonadotropin (HCG) u gjetën në rastet e Premier League, ky i fundit një hormon që shpesh abuzohet në çiklizëm dhe MMA, raporton Mail, shkruan Marca, transmeton Klankosova.tv.

Agjencia Anti-Doping e Mbretërisë së Bashkuar (UKAD) shpjegoi se nuk u shqiptuan asnjë sanksion për shkak të gëlltitjes aksidentale ose për shkak të përjashtimit të lojtarit nga përdorimi terapeutik.

Të tjera pozitive, megjithëse jo domosdoshmërisht nga lojtarët e testuar të Premier League, treguan përdorimin e morfinës, kanabisit dhe kokainës, ndër substanca të tjera të ndaluara.

TË FUNDIT NGA FUTBOLLI VENDOR /

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Të fundit /

Recent Comments