Monday, January 17, 2022
HomeFUTBOLLI NDËRKOMBËTARNjë fluturim 10-minutësh, Manchester United befason të gjithë për udhëtimin në Leicester

Një fluturim 10-minutësh, Manchester United befason të gjithë për udhëtimin në Leicester

Është një moment i keq për Manchester United. Skuadra e Solskjaer kundër Leicester ka grumbulluar humbjen e dytë të 3 javeve të fundit, në të cilën kanë grumbulluar vetëm një barazim.

Sikur të mos mjaftonte, klubi përfundoi në sy të stuhisë edhe për një zgjedhje kurioze të lidhur me mënyrën në të cilën u përball udhëtimi i fundit. Cristiano Ronaldo dhe shokët e tij në fakt përdorën një aeroplan për të lëvizur nga Manchester në Leicester, për një udhëtim që zgjati vetëm 10 minuta…

Manchester United u transferua në Leicester me aeroplan. Një zgjedhje kurioze, duke pasur parasysh që të dy qytetet janë vetëm 100 milje larg, ose rreth 160 kilometra.

Pra, pse klubi i Old Trafford vendosi të mos udhëtojë me tren ose autobus, siç ndodh zakonisht në këto raste? Në bazë të këtij vendimi qëndron dëshira për të dribluar trafikun që kishte ngjeshur autostradën, me fluturimin që në fakt zgjati vetëm 10 minuta!

Sidoqoftë, vendimi u kritikua rëndë, veçanërisht nga pikëpamja mjedisore. Përdorimi i aeroplanit në fakt kontribuon ndjeshëm në ngrohjen globale, në një kohë kur është thelbësore të zvogëlohen emetimet e karbonit.

Pra, nuk ka fund polemikash mbi një udhëtim që mund të ishte trajtuar lehtë me një tren ose autobus, për të shmangur një ndikim më të madh negativ në mjedis edhe me koston e një udhëtimi padyshim më të gjatë, por të qëndrueshëm.

Manchester United nga ana e tij e mbrojti veten duke përsëritur nevojën për t’u garantuar lojtarëve një udhëtim të qetë duke shmangur problemet e trafikut.

Drejtuesit e Djajve të Kuq nënvizuan gjithashtu angazhimin e vazhdueshëm për të rritur ndërgjegjësimin e njerëzve për kontributin që mund të garantohet në jetën e përditshme për një të ardhme më të pastër dhe më të qëndrueshme për planetin.

Kjo është arsyeja pse u kujtua se emetimet vjetore të karbonit të United janë zvogëluar me mbi 2,700 ton që nga viti 2008, me përdorim të gjerë të energjisë elektrike “të gjelbër” në objektet e tij.

TË FUNDIT NGA FUTBOLLI VENDOR /

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Të fundit /

Recent Comments